Kuchyňa

Jej základ tvorí hlavne zelenina, zelenina a ešte raz zelenina, ktorá nesmie chýbať v žiadnom recepte. Medzi najobľúbenejšie patria najmä šalátové uhorky.
V moslimských krajinách všeobecne zakázaným pôžitkom bravčové mäso. V týchto krajinách potom býva často nahradzované najmä jahňacím alebo hovädzím. Pokiaľ budete mať šťastie a nájdete ho na jedálnom lístku, bude vždy označené, aby nemohlo dôjsť k zámene.
 
Alkohol
Ďaľšie zakázané ovocie arabského sveta. V reštauráciach, ktoré nie sú súčasťou niektorého hotelu ho nezoženiete vôbec. V tých hotelových s viac  než tučnou prirážkou. 
Špeciality

 Ako každé miesto na svete, tak aj Dubaj má svoje zvyky a špeciality z gastronómie

Mezze

Predjedlo. Mnoho malých mištičiek s najrôznejšími špecialitami.

Kafta

Valčeky z mletého baranieho mäsa a petržlenovej vňati, ktoré sa napichujú na ihly a opekajú na rožni.

Humus

Kaša z cíceru.

Tabbuleh

Šalát z kuskusu či pšeničných zŕn s nakrájanými paradajkami, cibuľou, mätou a petržlenom.